IniciNoticiesSocietatL’Aplec de Vallmanya recupera la tradicional “Bateiada”

L’Aplec de Vallmanya recupera la tradicional “Bateiada”

A l’acabar la missa aquest any sí que es recupera una de les màximes tradicions de l’ermita: la “Bateiada”.

Després de dos anys limitant-ne la participació i celebració per culpa de la situació sanitària, enguany torna la normalitat a la Festa de Vallmanya. Aquest proper 6 d’agost se celebra els tradicionals actes que han format part, des de sempre, de la celebració.

La programació es concentra tota per dissabte 6 d’agost. La festa comença a les 11:30h del matí a l’Ermita de Vallmanya amb la Cantada d’Havaneres a càrrec de la Coral de l’Església. A les 12:00h del migdia, Missa oficiada pel Mossèn Salvador en honor a Sant Feliu, patró de l’altar. Antigament la celebració era l’1 d’agost. Joan Xampeny, organitzador de l’acte, explica els motius del canvi de data.

Festa Vallmanya 1

“Antigament es feia l’1 d’agost, si feies festa un dilluns o un dimarts no passava res”

A l’acabar la missa aquest any sí que es recupera una de les màximes tradicions de l’ermita: la “Bateiada”. Es tracta de la llançada de carmels i regals des de dalt al campanar a tots els participants que s’han apropat a Vallmanya. Una tradició que acumula ja més d’una trentena d’anys. Posteriorment, se celebrarà la tradicional rifa. Joan Xampeny explica quins són tots els regals.

Festa Vallmanya 2

Tot seguit es durà a terme el dinar al Restaurant Les Ferreres. Qui vulgui participar-hi, cal que truqui al restaurant demanant taula. Enguany es tornarà a marcar els aparcaments per la gent que hi pugi amb cotxe. La Festa de Vallmanya està organitzada per la Família Gras i la Família Xampeny.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES