IniciNoticiesSocietatTordera registra 45 aturats menys durant el mes de Juny

Tordera registra 45 aturats menys durant el mes de Juny

Aquesta xifra representa una disminució del 4,17% respecte el mes anterior. Actualment hi ha 1035 torderencs i torderenques a les llistes de l’atur.

Continua la tendència a la baixa en les llistes de l’atur. Tordera té actualment una taxa d’atur del 14,90%, segons es desprès de les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. Aquest mes de Juny 45 persones de Tordera han trobat feina. Aquesta xifra representa una disminució del 4,17% respecte el mes anterior. Actualment hi ha 1035 torderencs i torderenques a les llistes de l’atur.

Segons informa el Consell Comarcal, el mes de juny ha deixat un nou descens de l’atur al Maresme que registra 692 persones sense feina menys que el mes anterior i situa la taxa d’atur comarcal en el 9,61%. Tot i la reducció de la desocupació, encara hi ha 20.900 persones inscrites a les oficines d’ocupació.

El descens de l’atur ha estat generalitzat en tots els sectors econòmics sent l’agricultura (-6,94%) i la indústria (-3,95%) les que mostren baixades més intensens. També són destacades les reduccions en els serveis (-3,40%) i en la construcció (-2,25%). En canvi, ha augmentat lleugerament -un 0,21%- el nombre de persones sense ocupació anterior (SOA) que cerquen feina.

És el segon mes de juny amb el nombre més baix de persones aturades des del 2008 i Catalunya lidera el descens de l’atur en el conjunt d’Espanya. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, interpreta que amb aquestes dades s’alluyen les lectures catastrofistes.

Torrent atur

“El que es demostra es la capacitat de resiliència des del punt de vista laboral i de recuperació”

A Catalunya la taxa d’atur és del 8,96% amb gairebé 10.000 persones que han sortit de les llistes de desocupació aquest mes de juny. 

ÚLTIMES NOTÍCIES