IniciNoticiesRegidoriesTordera estrena l’arxiu municipal i l’Espai Bertrana

Tordera estrena l’arxiu municipal i l’Espai Bertrana

La presentació, que va aplegar una cinquantena de persones, va comptar amb la presència honorífica de la presidenta de la Fundació Bertrana i exconsellera de cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga.

L’arxiu municipal i l’Espai Bertrana ja son una realitat. Aquest passat divendres Tordera va estrenar el nou equipament municipal ubicat sobre la Biblioteca de Tordera a través d’un acte de presentació oficial acompanyat de música i parlaments. 

L’Arxiu Municipal està pensat per ser un nou espai cultural on es pugui exposar i mantenir material històric i d’interès general pel poble. Actualment hi ha obres de molt de valor cultural que estan emmagatzemades pels propis ciutadans a casa seva i que mantenen viu el record de la història del nostre poble. D’aquesta manera, ara es podrà donar cabuda a tot aquest material de manera ordenada i facilitant que tots els ciutadans puguin gaudir-lo. Aquest nou equipament preveu promoure fonts històriques referents a Tordera. Documents que havien estat guardat per moltes famílies i entitats i que ara seran públiques. Així ho detalla l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

Arxiu alcalde 1

Per altra banda, també es va estrenar l’Espai Bertrana. Inclòs dins l’equipament municipal de l’arxiu, serà un resguard de l’obra de Prudenci Bertrana durant la seva vida. El fill il·lustre de Tordera comptarà amb un espai visitable i que oferirà l’oportunitat de veure i gaudir l’obra de l’escriptor català. Ho explica l’alcalde, Joan Carles Garcia.

Arxiu alcalde 2

Es tracta d’una escultura creada per l’artista Quim Domene. Uns llibres que, al llom, tenen esculpit el nom d’alguns dels títols més destacats de Bertrana. Ell mateix explica el significat i ús que se’n pot donar en declaracions a Ràdio Tordera.

Arxiu Quim

La presentació, que va aplegar una cinquantena de persones, va comptar amb la presència honorífica de la presidenta de la Fundació Bertrana i exconsellera de cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga. En declaracions a Ràdio Tordera, explica quin és el benefici que en treu Tordera d’aquest nou equipament.

Arxiu Vilallonga 4

L’arxiu històric i l’espai Bertrana se situa sobre la Biblioteca de Tordera, amb accés des de la Plaça de davant de l’IES Lluís Companys.

ÚLTIMES NOTÍCIES