IniciNoticiesSocietatActivades les primeres ajudes del fons Next Generation per millorar l’eficiència...

Activades les primeres ajudes del fons Next Generation per millorar l’eficiència energètica dels habitatges

Un conveni entre L’Ajuntament de Tordera i l’Agència d’Habitatge de Catalunya, permetrà que l’ens local pugui assumir la tramitació de les sol·licituds d’ajuts a la rehabilitació.

La rehabilitació d’edificis i llars amb la mirada posada en l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic és l’objectiu del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que finança la Unió Europea a partir del Fons NextGenerationUE. A l’empara d’aquest Fons, l’Agència Catalana de l’Habitatge ja ha obert una primera convocatòria destinada a les comunitats de propietaris que duguin a terme una rehabilitació de l’edifici que representi una millora acreditada de la seva eficiència energètica. En les properes setmana s’obriran dues noves convocatòries. Una adreçada a persones propietàries i una altra a comunitats de propietaris que vulguin redactar el Llibre de l’edifici per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Aquests fons, aprovats per la Unió Europea per fomentar la recuperació econòmica després de la crisi originada per la COVID-19, volen donar un impuls a la renovació del parc d’edificis i d’habitatges en matèria de sostenibilitat i, principalment, aconseguir una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable. També es podrà finançar la rehabilitació tradicional que comporti una millora de l’accessibilitat o de conservació dels edificis. Un conveni entre L’Ajuntament de Tordera i l’Agència d’Habitatge de Catalunya, permetrà que l’ens local pugui assumir la tramitació de les sol·licituds d’ajuts a la rehabilitació residencial que aprovi la Generalitat de Catalunya en el marc general dels fons de recuperació Next Generation EU. Ho explicava la regidora d’habitatge, Toñi Garcia.

Toñi fons next generation

L’Oficina d’Habitatge de Tordera actuarà de la mateixa manera que ho fa amb els ajuts al lloguer. Farà de finestreta única facilitant informació a les persones interessades, assessorament i tramitació de les seves sol·licituds d’ajut econòmic.

ÚLTIMES NOTÍCIES