IniciNoticiesSocietatAugmenta un 8% el nombre de torderencs residents a l’estranger

Augmenta un 8% el nombre de torderencs residents a l’estranger

L’anàlisi local situa Tordera amb 268 veïns i veïnes residint a l’estranger. 135 homes i 133 dones.

En el darrer any, ha augmentat en un 8% el nombre de torderencs que tenen el seu lloc habitual de residència a l’estranger. Aquesta tendència també es dóna en el conjunt del Maresme i Catalunya. Segons l’informe del Padró d’habitants residents a l’estranger elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el Maresme és la quarta comarca de Catalunya amb més població resident a l’estranger, darrere del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

L’anàlisi local situa Tordera amb 268 veïns i veïnes residint a l’estranger. 135 homes i 133 dones. Aquestes dades signifiquen un augment de casi un 8% respecte l’any passat.

La distribució mundial de residència de la població maresmenca engloba 75 països sent França el que, un any més, es manté amb major nombre de persones de la comarca inscrites a les oficines consulars, en concret 1.701, una xifra que indica que el 12,81% del total de residents a l’estranger han triat el país veí per a viure-hi. El segon lloc l’ocupa Regne Unit (amb 1.383 persones), seguit d’Alemanya (1.275).

Encara que el 36,63% de les persones residents a l’estranger viuen en països de la Unió Europea, a l’Argentina també hi ha un elevat nombre de persones procedents del Maresme (1.240).

ÚLTIMES NOTÍCIES