IniciNoticiesSocietatDemà torna el tradicional Aplec de Sant Ponç, després de dos anys...

Demà torna el tradicional Aplec de Sant Ponç, després de dos anys sense celebrar-se

El paratge de l’ermita acollirà les sardanes, l’ofici solemne i l’Arrossada Popular i recupera el joc de trencar l’olla.

Després de dos anys d’interrupció per la pandèmia, torna la festivitat de Sant Ponç.  Demà es celebrarà el tradicional Aplec de Sant Ponç amb Sardanes, l’Ofici Solemne i l’Arrossada Popular. Com cada any, la Comissió de Festes i la Parròquia de Tordera seran les encarregades d’organitzar les activitats de la diada de Sant Ponç, 11 de maig, a l’entorn de l’ermita torderenca. El regidor de festes, Pau Megias es mostra il·lusionat per celebrar l’aplec amb normalitat.

Sant Ponç 1

“Ho tenim tot preparat per poder fer una celebració de Sant Ponç tradicional típica i que esperem que sigui un punt de trobada de torderencs i torderenques”

 A les 12:00h començarà la tradicional benedicció de roses i l’ofici solemne amb l’acompanyament de la Coral de la Parròquia de Sant Esteve. Tot seguit, es farà la processó per l’esplanada de l’ermita amb l’acompanyament de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i al finalitzar es farà el cant de goigs.

A les 14:00h tindrà lloc l’arrossada popular preparada amb prop de 200 quilos d’arròs perquè la puguin tastar fins a 2000 persones. 

A les 16:00h es recupera el joc de trencar l’olla, al porxo de l’ermita a càrrec de “Piñatas amb cor”.

A les 17:30h a l’esplanada de Sant Ponç començaran les sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa.

La Regidoria de Festes recorda que hi haurà un servei continu i gratuït d’autocar que sortirà entre les 10:30h i les 13:30h i a la tarda entre les 16:30h i les 17:30h del Parc de la Sardana. Des de la parada de Sant Ponç la sortida serà a les 15:00h i de 18:00 a 20:00h. Ho explica el regidor Pau Megias.

Sant Ponç 2

En compliment de la normativa vigent de prevenció d’incendis de la Generalitat es recorda que no està permès fer foc al bosc. Per a totes aquelles persones que vulguin cuinar, s’han habilitat cinc espais de foc controlat que es podran utilitzar de 8:30h fins a les 15:30 h. Fora d’aquests espais i de les barbacoes existents, no es pot fer foc. L’organització no es responsabilitza dels qui portin barbacoes de casa i hi facin menjar fora dels espais controlats. 

Durant la jornada des de Ràdio Tordera també es prepara una programació especial per reviure moments especials de la celebració amb una selecció musical de sardanes i música catalana entre d’altres. 

L’Ajuntament de Tordera demana la col·laboració ciutadana per mantenir el paratge de Sant Ponç en  òptimes condicions i agraeix la participació de tots els establiments col·laboradors en l’organització de l’Aplec.

ÚLTIMES NOTÍCIES