IniciNoticiesEducacióInfantil 2 serà gratuït el proper curs. Des de Tordera lamenten que...

Infantil 2 serà gratuït el proper curs. Des de Tordera lamenten que s’hagin assabentat pels mitjans de comunicació

Infantil 2 serà gratuït per a les famílies el proper curs escolar 2022-2023 en els centres de titularitat pública. La mesura beneficia l’alumnat, el sistema educatiu i les famílies, i ajuda a combatre el despoblament rural.

En una segona fase, a partir del 2023, la cobertura es farà extensible a l’Infantil 1 i l’Infantil 0 amb l’objectiu de que l’escolarització dels 0 als 3 anys sigui gratuïta en els centres de titularitat pública.

Aquesta mesura s’ha pres gràcies a un acord entre la Generalitat i les entitats municipalistes, segons el qual el Departament d’Educació continuarà finançant el que finançava fins ara a les escoles bressol municipals i, a més a més, assumirà l’aportació que feien les famílies en les places públiques.

Educació invertirà 90 milions d’euros per curs escolar. El regidor d’ensenyament de l’Ajuntament de Tordera, Pau Megias lamenta que no tenen cap informació oficial i lamenta que només tenen dades a través del mitjans de comunicació. Megias espera que totes les llars es puguin acollir als anuncis.

pau llar 2

En funció de la tipologia de centre, el cost de la plaça per infant tindrà diferents anàlisis:

  • Escoles bressol municipals: Actualment, el cost es divideix en tres vies de finançament de 1.600 euros cadascuna a parts igual per a famílies, corporacions locals i Generalitat. Amb la nova proposta, Educació finançarà 1.600 euros més per cada plaça assumint el què paguen les famílies.
  • Escoles bressol del Departament d’Educació: El Departament assumeix tot el cost d’escolarització.
  • Escoles bressol privades: Educació subvencionarà amb 800 euros per infant/curs. A més, en el cas d’aquelles famílies en situació de vulnerabilitat, Educació subvencionarà amb 800 euros addicionals, assumint per tant 1.600 euros per alumne. Actualment tan sols els centres d’iniciativa social reben una subvenció de 300 euros per alumne.