IniciNoticiesMedi ambientEntra en funcionament SingularWood, la primera plataforma digital de venda de...

Entra en funcionament SingularWood, la primera plataforma digital de venda de fusta, provinent, entre d’altres, dels treballs forestals al Montnegre i el Corredor

L’Agrupació Forestal del Montnegre i el Corredor i el Consorci Forestal de Catalunya han presentat la nova plataforma digital SingularWood, per a la comercialització de fustes amb característiques especials. La majoria de les fustes provenen dels treballs forestals dels dos promotors, que compten amb el suport de serradores locals, i totes porten una fitxa tècnica amb les seves característiques i història. La iniciativa contribueix a la gestió sostenible del bosc.

A través d’aquesta plataforma, els silvicultors aposten per la creativitat i la posada en valor del vincle entre les persones i el bosc. A més, posa a l’abast de tothom un producte que costa de trobar al mercat i, alhora, contribueix a la gestió sostenible del bosc tot reivindicant els seus productes. Ho explica el director de la cooperativa de propietaris forestals de Catalunya, Joan Rovira.

singularWood

Així mateix, cada fusta ve presentada amb una fitxa tècnica que mostra les seves característiques i la història de la seva procedència, detallant el tipus  de finca on ha crescut l’arbre, el motiu pel qual s’ha tallat, la data del serrat i d’assecatge i també el benefici ambiental que ha generat mentre ha estat al bosc, amb la informació dels quilos de CO2 que ha emmagatzemat.

ÚLTIMES NOTÍCIES