IniciNoticiesCulturaTordera s’omple de cultura gegantera a través de la fira del món...

Tordera s’omple de cultura gegantera a través de la fira del món geganter celebrada aquest cap de setmana

Els gegants i grallers de tot Catalunya s’han reunit aquest cap de setmana a Tordera per assistir a la XVI Fira del Món geganter. El parc prudenci Bertrana va ser l’escenari d’activitats relacionades en el foment de la tradició gegantera i amb la presència de diversos estands i expositors relacionats amb el fet geganter. Entre les activitats, va destacar dissabte a la nit l’adaptació teatralitzada de la Llegenda d’en Pere Botero. Una funció farcida de detalls com ara la música tradicional en directe, les coreografies de gegants, la dansa, l’espectacle de foc i les projeccions audiovisuals. La cap de la colla gegantera de Tordera, Queralt Ametller feia ahir un balanç molt positiu de la fira del món geganter.

balanç fira mon geganter 1

Ametller creu que seria molt positiu que la cultura popular i tradicional es pugues mantenir en properes edicions de la fira.

balanç fira mon geganter 2

La cap de colla explica que la fira del món geganter ha permès tornar a visibilitzar la cultura popular i tradicional després de dos anys de pandèmia.

balanç fira mon geganter 3

La Ràpita serà el municipi que acollirà l’edició 2023 de la fira del món geganter. La Fira del Món Geganter estava organitzada per la Colla de geganters i grallers de Tordera, amb el suport de l’agrupació de colles geganteres de Catalunya, i va assolir l’objectiu de donar a conèixer i fomentar el món geganter i potenciar-ne la continuïtat arreu del territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES