IniciNoticiesMedi ambient L'AJUNTAMENT DE TORDERA, CONFIA QUE EL 31 DE MARÇ, ES POSI...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA, CONFIA QUE EL 31 DE MARÇ, ES POSI EN FUNCIONAMENT EL PROJECTE DE RECUPERACIÓ DE L’ILLA DE LA TORDERA.

El projecte life, de recuperació de l’illa de la Tordera, pot ser una realitat el 31 de març.
L’ajuntament de Tordera, l’agencia catalana de l’aigua, el departament de medi ambient de la generalitat i l’unió europea, estan treballant des de 1 de desembre, amb aquest projecte, que permetrà reabastir d’aigua l’aqüífer del riu i depurar les aigües residuals del poble. el projecte Life preveu depurar les aigües residuals a través d’un tractament terciari tou, aprofitant la bio-massa vegetal, seguidament aquesta aigua es canalitzarà i se transportarà tres quilòmetres riu amunt per abocar-les en una zona d’aiguamolls, que s’ubicarà darrera del parc Prudenci Bertrana.
El regidor de medi ambient, Carles Aulet, ha destacat que el projecte ajudarà a ordenar tota la zona de l’illa de la Tordera.
Carles Aulet, confia que el projecte pugui estar en funcionament el 31 de març.

Amb aquesta obra es preveu reabastir d’aigua l’aqüífer del Tordera, molt sobreexplotat per les extraccions que se’n fan a molts pobles de Alt Maresme i a la Selva. A més, servirà per conservar millor els espais naturals del municipi. El projecte, que té un pressupost de gairebé dos milions d’euros, és dels pocs que l’unió europea ha subvencionat a l’estat espanyol.

ÚLTIMES NOTÍCIES