IniciNoticiesPolíticaEn Comú Podem Tordera proposa transformar la SAREB en un instrument...

En Comú Podem Tordera proposa transformar la SAREB en un instrument per garantir el dret a l’habitatge

En Comú Podem Tordera va presentar en el passat ple municipal una moció en la que es demanava que l’Ajuntament instès al govern de l’Estat la modificació de l’objecte social de la SAREB (Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària) per convertir aquest “banc dolent” en una eina publica per garantir el dret a l’habitatge amb una durada indefinida. Això és possible, arran l’aprovació del Reial Decret llei 1/2022, que elimina els límits a la participació́ de l’Estat a l’accionariat de SAREB -actualment la majoria de l’accionariat és privat- i que permeten la nacionalització́ de la societat.

La moció també instava al govern espanyol a elaborar un cens dels actius que té en propietat la SAREB. En Comú Podem Tordera també proposa que, fins que no s’adquireixi la propietat dels immobles per l’administració pública, es faciliti una gestió social del parc d’habitatges actual de SAREB per garantir l’accés a l’habitatge de la població. En el cas de Tordera, el parc d’habitatges d’aquesta societat de gestió́ d’actius es calcula en una cinquantena. En aquest sentit, també es demana articular els mecanismes de cessió́ als ajuntaments perquè puguin gestionar els habitatges. Ho explicava el regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt.

Sareb ECP

Els grups de la CUP, Més Tordera, Ciutadans i ERC van votar favorablement en diversos matisos. Escoltem Oriol Serra, Xavier Pla, Miriam Rocabruna i Jordi Romaguera, respectivament.

Sareb grups favorables

La regidora del PSC, Toñi Garcia va assegurar que era incongruent que la moció demanés actuar a un govern on el seu partit (Podem) hi forma part. En el mateix sentit es va referir el regidor de Junts, Josep Llorens.

Sareb PSC i Junts

La moció demana instar als governs de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya a realitzar les gestions pertinents amb la SAREB perquè el sòl urbanitzable que posseeix ho promoguin i tingui com a finalitat l’habitatge públic destinat al lloguer social i assequible. La moció va ser aprovada amb per 9 vots a favor (ECP, ERC, CUP, Més Tordera i Ciutadans) 5 abstencions (Junts) i tres vots en contra (PSC).

ÚLTIMES NOTÍCIES