IniciAppTordera fa un pas més en la lluita contra l'absentisme escolar

Tordera fa un pas més en la lluita contra l’absentisme escolar

Factors com la crisi ocasionada per la COVID, sumat a la por i les reticències d’algunes famílies davant del risc de contagi, i altres factors culturals, han incrementat els darrers mesos l’absentisme a les escoles de Tordera. Davant d’aquest augment, la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tordera ha incorporat recentment la figura d’una promotora escolar amb la finalitat de minimitzar l’impacte de l’absentisme i afavorir la relació i les dinàmiques entre les escoles i les famílies. Ho explica el regidor d’Ensenyament, Pau Megias.

Pau absentisme 1

Fins al mes de juny, l’Ajuntament de Tordera posarà a la disposició de les escoles aquest personal tècnic que els ajudi a fer seguiment dels casos absentistes així com abordar de manera específica la inclusió socioeducativa d’aquest alumnat i facilitar eines i recursos pel seguiment amb les seves famílies.

pau absentisme 2

La incorporació de la figura del promotor escolar és una de les iniciatives recollides en el marc del programa Tordera Educa, que actualment està enllestint la fase de diagnosi i que s’ha treballat de manera conjunta entre l’administració, les escoles i els agents educatius. 

L’estratègia del govern municipal amb el pla Tordera Educa passa per permetre planificar i ordenar les polítiques educatives del municipi i, mitjançant la participació ciutadania, poder elaborar propostes i compromisos permanents, dinàmics i compartits. Els objectius del projecte Tordera Educa passen, d’entrada, per garantir els serveis educatius amb un projecte públic articulat al voltant d’una estratègia comuna i compartida, que redueixin les desigualtats i millorin la cohesió social. També es vol millorar la qualitat, l’equitat i l’èxit educatiu, amb més participació i més autonomia per als centres, amb innovació educativa i treball en xarxa amb l’entorn.  “Tordera Educa” vol promoure l’educació al llarg de la vida, garantir una oferta de qualitat i suficient en tots els nivells i etapes educatives i impulsar una educació permanent, àmplia i flexible. 

ÚLTIMES NOTÍCIES