Controls de velocitat a les carreteres durant aquest cap de setmana


El Servei Català de Trànsit intensificarà durant aquesta setmana els controls per assegurar el compliment dels límits de velocitat establerts. Segons asseguren fonts policials, l’any 2019, la velocitat inadequada va suposar l’11,6% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes.

La campanya de control de velocitat es coordina conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals de trànsit de Catalunya amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat derivada de circular a velocitats superiors a les permeses.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària: és una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres. A més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions.

Per tant, campanyes intensives com aquesta tenen la finalitat de vigilar el compliment de les limitacions de velocitat i a la vegada, incidir en la conscienciació sobre el perill que suposa no respectar-les, per a la seguretat d’un mateix i per a la dels altres.

En les dues campanyes centrades en aquest factor de risc, realitzades l’any 2019 (a l’abril i a l’agost), es van denunciar 73.330 vehicles per excedir els límits de velocitat.