IniciNoticiesMedi ambientL’ACA confirma una inversió per construir depuradores a les urbanitzacions d’Àgora Parc...

L’ACA confirma una inversió per construir depuradores a les urbanitzacions d’Àgora Parc i Terra Brava

acaL’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), després d’uns llargs i agònics anys de sequera econòmica, va confirmar la setmana passada en un comunicat una injecció de més de 2,4 milions d’euros per a diferents actuacions de sanejament a municipis de l’Alt Maresme. En concret, hi haurà diners per construir les esperades depuradores de les urbanitzacions Àgora Parc i Terra Brava de Tordera –al voltant d’1,2 milions i 1,1 milions, respectivament– i per a l’estació de bombament i impulsió del col·lector de sanejament en alta d’Arenys de Munt, fins a la depuradora que tracta les aigües residuals dels dos Arenys i Canet de Mar.

En el cas de Tordera, l’anunci de la futura construcció de les dues depuradores pendents es va rebre la setmana passada amb evident satisfacció. L’alcalde, Joan Carles Garcia, va recordar que la reclamació del consistori per resoldre el sanejament de les urbanitzacions s’ha allargat 14 anys.

alcalde depuradores

D’altra banda, el consell d’administració de l’ACA hi ha afegit dues accions més, amb una inversió més baixa que encara no s’ha facilitat: la redacció de l’estudi d’alternatives i el projecte constructiu del col·lector interceptor entre Canet i Arenys de Mar i el sanejament del nucli de Roques Blanques a Sant Pol de Mar.

ÚLTIMES NOTÍCIES