IniciNoticiesMedi ambientL'Ajuntament de Tordera s’adhereix a l’Associació de propietaris del Montnegre Corredor

L’Ajuntament de Tordera s’adhereix a l’Associació de propietaris del Montnegre Corredor

propietaris montnegreL’ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada l’adhesió a l’Associació de propietaris del Montnegre Corredor a fi fomentar la planificació forestal i les tècniques de gestió més eficients i sostenibles d’acord amb la naturalesa dels boscos del Montnegre i del Corredor. L’Ajuntament de Tordera forma part des de fa tres anys de l’Associació d’Entitats Locals Forestals de Catalunya per tal de defensar els interessos de les forests comunals, divulgar els seus valors i promoure el seu desenvolupament sostenible.

El regidor Carles Aulet va enumerar els avantatges d’aquesta adhesió.

forest aulet

Els partits a l’oposició van valorar positivament l’adhesió, en tant, es defensa els interessos dels propietaris i el terrenys forestals locals.

forest oposicio

El consistori gestiona aquestes forests d’acord amb el que estableix la Llei Forestal, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través dels Plans d’Ordenació de cada forest, redactats i executats pels enginyers forestals. Des de l’Ajuntament, d’acord amb el Pla Tècnic de Gestió i millora forestal es vetlla per la seva conservació i manteniment, sabedors que es tracta de la principal infraestructura verda pertanyent al patrimoni públic local. 

Amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni dels boscos locals, l’ELFOCAT ha editat uns folletons informatius on s’indiquen les ubicacions d’aquests forests, així com informació diversa sobre les espècies de flora i fauna autòctones de la zona. 

ÚLTIMES NOTÍCIES