IniciNoticiesPolíticaTordera insta la Generalitat a flexibilitzar la normativa d’urbanitzacions

Tordera insta la Generalitat a flexibilitzar la normativa d’urbanitzacions

ple febrer 17El Ple de l’Ajuntament de Tordera aprova una moció per sol·licitar a les administracions supramunicipals el suport necessari i el compromís amb la regularització de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics. Es tracta d’una proposta del regidor no adscrit José Carlos Villaro que insta el Govern de la Generalitat a coresponsabilitzar-se en la gestió de les urbanitzacions. La moció demana flexibilitzar la normativa urbanística vigent amb l’objectiu de permetre l’edificació i modificació de parcel·les en urbanitzacions amb manca de xarxes de sanejament. A més, sol·licita ampliar les dotacions econòmiques i línies d’ajuda per les urbanitzacions amb carències.

En aquest sentit, el regidor Villaro explica que la proposta vol donar una solució als veïns que viuen a urbanitzacions amb dèficits urbanístics. Afegeix que aquests no poden realitzar cap tipus de construcció a les seves parcel·les perquè està prohibit atorgar llicències d’obra a les zones amb xarxes de sanejament deficitàries.

villaro urbas

El Partit Popular i el PDeCAT es mostren favorables a la proposta del representant no adscrit. Consideren que hi ha un greuge entre els veïns que viuen a urbanitzacions deficitàries. Escoltem el regidor del PP, Xavier Martín, i l’Alcalde de Tordera i regidor del PDeCAT, Joan Carles Garcia.

martin garcia urbas

Pel que fa al PSC, el seu regidor Rafa Delgado aplaudeix que la moció tracti un problema existent per les edificacions ja construïdes. Tot i això, no creu que s’hagi de permetre que es facin noves construccions a urbanitzacions sense suficients infraestructures. Per aquest motiu, el grup municipal socialista es va abstenir.

delgado urbas

Per contra, tant SOM Tordera com ERC+Gent de Tordera van votar en contra d’aquesta moció. Salvador Giralt de SOM explica que per motius ètics, ja que consideren Villaro un representant no legítim, s’oposa a la proposta. A més, al·lega que el text demostra que el regidor trànsfuga desconeix la situació real del territori.

giralt urbas

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavi Pla, diu que la flexibilització de la llei pot provocar tractes discriminatoris entre urbanitzacions. Per aquest motiu, no van donar suport a la moció.

pla urbas

La moció per flexibilitzar la llei d’urbanitzacions va néixer a l’Ajuntament de Dosrius, una població que presenta un cas molt similar al torderenc. El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar aquesta proposta amb els vots favorables de PDeCAT, PP i el regidor no adscrit. El PSC va abstenir-se. ERC+Gent de Tordera i SOM van votar en contra.

ÚLTIMES NOTÍCIES