ERC engega una campanya perquè els 98 ajuntaments afectats per una autopista cobrin el 100% de l’IBI a la concessionària


representants-erc-ibi-autopistesERC ha engegat una campanya perquè els 98 ajuntaments catalans afectats pel pas d’una autopista cobrin el 100% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a la concessionària. Fins a l’estiu passat, hi havia vigent una exempció del 95% d’aquest impost per a les gestores d’aquestes vies ràpides. La mesura, però, es va acabar el 31 d’agost. Els republicans calculen que, arreu de Catalunya, recaptar el tribut en la seva totalitat suposarà uns ingressos addicionals de 10 milions d’euros per a les arques municipals. Quim Ayats és senador d’ERC.

erc autopista 1

Per això, ERC ha engegat una campanya amb l’objectiu “de posar fi a aquest benefici fiscal” de què han gaudit les concessionàries durant dècades. Tordera és un dels municipis afectats pel pas d’una autopista, en concret la C-32 al Maresme. Al territori, ERC presentarà mocions perquè s’aprovin als consistoris, consells comarcals i diputacions. Ho explica Pau Presas, diputat d’ERC a la Diputació de Girona.

erc autopista 2

El text insta els serveis tributaris a cobrar el 100% de l’IBI a les concessionàries i també reclama al govern espanyol que no n’allargui l’exempció. Els republicans calculen que, arreu de Catalunya, recaptar la totalitat del tribut suposarà uns ingressos addicionals de 10 milions d’euros per a les arques municipals.