ELS MOSSOS D’ESQUADRA ALERTEN D’ESTAFES TELEFÒNIQUES A LES COMARCA DEL MARESME.


Els Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar i Mataró ha tingut coneixement que darrerament s’han produït trucades telefòniques constitutives d’estafa a la comarca del Maresme.
El “modus operandi” dels presumptes estafadors consisteix a contactar telefònicament amb la víctima i fer-se passar per una empresa subcontracatada per una important empresa de telefonia d’àmbit estatal. D’aquesta manera es guanyen la confiança dels seus interlocutors i seguidament els expliquen que han estat agraciats amb sis mesos de trucades gratuïtes. Tot seguit donen un número de telèfon ( 807 54 33 28 o similar) perquè la persona truqui i contacti per poder beneficiar-se del premi i obtenir més informació. Mitjançant aquest servei d’atenció al client es consuma l’estafa. L’empresa (Dígame Telecomunicaciones) disposa també d’una pàgina web.
Cal fer esment que les trucades als telèfons 807 són tarifes telefòniques més cares que les habituals. Un cop la víctima ha trucat, apareix una persona que amb l’excusa de completar les dades del nou client, que prolonga expressament la trucada telefònica.
A hores d’ara s’han rebut dues denúncies i un parell de casos més coneguts, no denunciats formalment, a les comissaries dels mossos al Maresme. Es recomana que si alguna persona ha estat víctima d’aquesta estafa conservi les factures de les trucades telefòniques.
Si malgrat això, es fos víctima d’algun il·lícit semblant, es recorda que el telèfon d’emergències del cos de Mossos d’Esquadra és el 088.