L’AJUNTAMENT DE TORDERA ESTRENA LA PRIMERA FIRA DEL JOC I LA JOGUINA AMB GANES QUE ES CONSOLIDI COM A MOSTRA COMARCAL.


L’ajuntament de Tordera, ha organitzat la primera Fira del Joc i la Joguina. Es tracta d’una iniciativa promoguda per les àrees de Serveis Personals i Promoció Econòmica de l’ajuntament i té com a objectiu donar continuïtat a les diferents activitats que es realitzen durant aquestes dates i englobar-les en el marc d’una fira adreçada a tots els públics. La Fira de Joc i la Joguina tindrà lloc del 16 al 21 de desembre, acollirà un seguit d’activitats organitzades des de diferents àmbits i es desenvoluparan en diversos espais del municipi.

El consell escolar municipal i dins l’any internacional de les persones amb disminució està preparant per als propers 16 i 17 de desembre uns tallers amb els cursos de tercer i quart de primària de les escoles de Tordera anomenats “Juguem-hi tots!” els tallers es faran a la pista de l’amistat.
Dimecres, dia 17, la biblioteca popular acollirà a les 6 de la tarda una sessió de l’hora del conte, a càrrec de l’estrella de contes i amb el títol “Visca les joguines”. Dijous, dia 18, l’auditori del Teatre Clavé serà escenari de les xerrades “El joc i el Jugar: un espai de relació i reconstrucció”, a càrrec de Pere Domènech del Rusc de Tordera, i “Quina joguina li compro al meu fill?” amb la presidenta de l’associació de Ludoteques de Catalunya, Eva Mullor.
Per altra banda, i coincidint amb el cap de setmana, el parc de la sardana acollirà la Fira de la Joguina artesana i productes nadalencs, on a banda de trobar-hi parades amb diferents articles relacionats amb el Nadal, també s’hi organitzaran activitats com ara tirades de bitlles i baldufes, tallers de construcció de joguines i jocs sobredimensionats, entre d’altres.
Dissabte al matí es farà la Gimcana del Drapaire, organitzada per “El Niu del Xot” i Ràdio Tordera. L’activitat consta de diferents proves relacionades amb el Nadal que es desenvoluparan al Parc de la Sardana i el seu entorn.

Paral·lelament, Ràdio Tordera emetrà un programa especial que seguirà el desenvolupament de la gimcana i on els oients podran ajudar als participants.

Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins el 17 de desembre a Ràdio Tordera. A la tarda, creu roja organitzarà un acte d’animació infantil i un berenar per a tota la mainada inclòs dins la campanya de recollida de joguines. En aquest sentit, la fira comptarà amb dos punts de recollida de joguines: un que serà permanent dissabte i diumenge amb l’associació de voluntariat com a col·laboració amb la campanya de la creu roja i l’altre que tindrà lloc durant l’actuació infantil de dissabte de 4 a 6 de la tarda. El mateix dissabte a les 6, l’agrupació l’amistat organitzarà la xerrada “Bitlles catalanes, el joc i l’esport”.
Diumenge tindrà lloc al Teatre Clavé, una sessió de cineclub amb la projecció de la pel·licula Kirikú i la bruixa, coorganitzada pel Cineclub 24 ips. El dia 21 els nens i nenes del grup de catequesi representaran el pessebre vinent a la plaça de l’església i pels carrers del nucli antic. Finalment, la fira del joc i la joguina també acollirà l’exposició de la joguina antiga a la biblioteca (del 15 al 21 de desembre, organitzada per l’associació de Voluntariat) i al Teatre Clavé es podrà visitar la mostra “Jocs del món” del 17 al 21 de desembre.