IniciNoticiesSocietatMor als 75 anys Francesc Pardo, bisbe de Girona

Mor als 75 anys Francesc Pardo, bisbe de Girona

Aquest dijous, 31 de març, a la nit, ha mort el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo i Artigas, als 75 anys d’edat, havent rebut els Sants Sagraments i la Benedicció Apostòlica (ACS). El passat 3 de març a la matinada havia ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Josep Trueta de Girona per un xoc sèptic provocat per broncorespiració. A partir de llavors el seu estat de salut s’havia mantingut en una situació clínica crítica i de gran fragilitat, tot i algunes millores puntuals. Les complicacions de les darreres hores a conseqüència del xoc sèptic han estat la causa de la mort. El mossèn de la Parròquia de Tordera, Salvador Juanola ha qualificat el seu caire plener i amable.

Mossèn bisbe 1

Juanola recordava que el bisbe provenia de parròquies, hi ho recordava amb la següent anècdota.

Mossèn bisbe 2

Així mateix, i d’acord amb el Codi de Dret Canònic, s’ha convocat el Col·legi de Consultors, que en situació de seu vacant assumeix el govern de la diòcesi. Aquest òrgan haurà d’elegir en els propers dies un Administrador Diocesà, que per tal que regeixi interinament la diòcesi en absència de bisbe. Ho explica mossèn Salvador.

Mossèn bisbe 3

Davant de la mort del bisbe, el vicari General, Mn. Lluís Suñer, ha adreçat una carta als diocesans, on ha agraït en nom de la diòcesi i de la família els esforços dels metges i tot el personal sanitari, així com les pregàries i les mostres d’afecte rebudes.

ÚLTIMES NOTÍCIES