IniciNoticiesEducacióEls docents s'hauran de posar a disposició del centre de destí...

Els docents s’hauran de posar a disposició del centre de destí abans del 5 de juliol

El professorat català que obtingui una nova destinació per al curs 2022-2023 s’haurà de posar a disposició del centre de destí abans del 5 de juliol. Segons una resolució publicada aquest dilluns per Educació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), la mesura s’aplica perquè puguin “assistir a les reunions que es puguin convocar per organitzar el nou curs”. 

La notificació arriba només uns dies després que Educació avisés els centres educatius que els primers cinc dies de juliol seran laborables per al professorat. La idea de la conselleria és que els docents puguin dedicar aquests cinc dies a preparar el nou curs i ho hauran de fer de forma presencial.

El departament avança així aquest tràmit com una part del nou calendari escolar, ja que el curs començarà el 5 de setembre a les escoles i el 7 als instituts. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ja va detallar en el moment de l’anunci del canvi de calendari que les adjudicacions es produirien abans per facilitar la burocràcia.

Amb tot, els centres hauran d’anunciar les vacants abans del 6 de maig, els serveis territorials publicaran el llistat de vacants el 16 del mateix mes, els docents interessats ho hauran de notificar abans del 20 i les entrevistes es faran entre el 23 i el 26. Després d’un maig intens, els centres traslladaran les propostes a Educació abans del 15 de juny.

La modificació del calendari va ser una de les raons que va conduir els sindicats a convocar cinc dies de vaga -la quarta i la cinquena jornada se celebren avui i demà. Actualment treballadors, sindicats i departament es troben en ple procés de mediació.

ÚLTIMES NOTÍCIES