IniciNoticiesEducacióLes escoles i instituts de Tordera cridats a sumar-se a la vaga...

Les escoles i instituts de Tordera cridats a sumar-se a la vaga contra el Departament d’Educació

Les escoles de Catalunya estan cridades a vaga aquest dimarts 15 de març. Serà el primer dels dies previstos en què les direccions dels centres han coordinat aquestes jornades per traslladar l’inconformisme i el malestar al Departament d’Educació.

Les primeres mostres de rebuig al Conseller d’Educació ja es van viure aquesta setmana passada. Alguns alumnes de l’IES Lluís Companys es van concentrar a les portes de l’Institut amb pancartes amb el lema de “Cambray Dimissió”. La comunitat educativa de Tordera preveu que la vaga sigui més massiva aquest dimarts 15 de març. El regidor d’Educació de Tordera, Pau Megias, reivindica que cal millorar la qualitat educativa i reclama al Departament d’Educació els recursos que demanen des dels centres.

Pau vaga educació 1

La comunitat educativa s’ha organitzat, pràcticament de forma inèdita, des de direccions del centre. I és que professorat i alumnes no només reclamen aquesta millora qualitativa sinó que també demanen un canvi de criteri en la intenció de començar el curs molt abans. Pau Megias en dona motius i reclama ser escoltats.

Pau vaga educació 2

El Departament d’Empresa i Treball ha dictat els serveis mínims per a la vaga escolar convocada pels dies 15, 16, 17, 29 i 30 d’aquest mes de març per tots els sindicats educatius contra l’avançament del calendari escolar previst per al curs que ve i altres qüestions de la gestió del govern.

Per a l’ensenyament infantil, primària i secundària, caldrà un docent per cada 3 aules. Això afecta, per tant, els alumnes entre 3 i 16 anys.

Per a l’educació especial i les llars d’infants, el 50% de les plantilles.

També haurà de treballar la meitat del personal del menjador, servei d’acollida, extraescolars i atenció a l’alumnat amb necessitats especials.

ÚLTIMES NOTÍCIES