IniciNoticiesMedi ambientEl Govern activa la prealerta per sequera dins el sistema Ter...

El Govern activa la prealerta per sequera dins el sistema Ter Llobregat

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha declarat l’estat de prealerta als embassaments del sistema Ter Llobregat, que abasteix les províncies de Barcelona i Girona. La prealerta també s’amplia a la capçalera del Llobregat i a la unitat de Prades-Llaberia, mentre que es manté l’alerta en l’àmbit del Fluvià-Muga.

Des de principis de febrer, quan les reserves dels embassaments del Llobregat i del Ter es van situar per sota del 60% (actualment estan al 56%), es van començar a activar de manera automàtica mesures per reduir el ritme de descens dels embassaments, incrementant la producció de les dessalinitzadores (de la Tordera i la del Prat), que actualment funcionen al 85% (abans del llindar de prealerta, el règim de producció era del 30%).

 Ho explica Enrique Velasco de l’agència catalana de l’aigua.

Velasco 1

Velasco recorda quin és el mecanisme que s’utilitza per dessalinitzar l’aigua del mar.

Velasco 2

En l’escenari de prealerta no hi ha previstes restriccions i les mesures van encaminades a ampliar l’ús de recursos no convencionals (dessalinització). També es prepara la possible activació dels pous de sequera i l’aigua regenerada, a més de comprovar els plans d’emergència amb els ens locals i les entitats d’abastament d’aigua i de la preparació dels primers bans municipals.

ÚLTIMES NOTÍCIES