IniciAppTordera a l’expectativa de com s’acaba aplicant el nou calendari escolar 2022-2023

Tordera a l’expectativa de com s’acaba aplicant el nou calendari escolar 2022-2023

El proper curs escolar, el 2022-2023, començarà abans: el 5 de setembre per als cicles d’infantil i primària i el dia 7 per a l’ESO, el batxillerat i l’FP. Així ho va anunciar la setmana passada el govern de la generalitat amb l’objectiu de millorar la conciliació familiar.

Durant el setembre hi haurà jornada reduïda a infantil i primària i hi haurà un dia més de vacances de Nadal i un dia extra de lliure disposició (es passarà de tres a quatre dies). D’aquesta forma, la reorganització del calendari escolar no suposarà un increment d’hores lectives. El Departament d’Educació avançarà un mes dels nomenaments de la plantilla estructural, al juny. El regidor d’ensenyament, Pau Megias lamenta les formes en que la generalitat ha comunicat a les escoles aquesta decisió. Megias assegura que estant a l’expectativa per saber com s’acaba executant aquest nou calendari.

Pau nou calendari

La jornada reduïda de setembre serà de 9 del matí a 1 del migdia i el servei de menjador s’allargarà fins a 2/4 de 4 de la tarda. A més, els nens i nenes es podran quedar a l’escola a la tarda durant tot el mes sense cost per a les famílies. El departament d’Educació ha concretat que els centres organitzaran activitats. Quan a les vacances de Nadal, començaran el 21 de desembre i el dia de lliure disposició extra (de 3 es passa a 4 en total) s’haurà de reservar pel segon semestre.

El sindicat de mestres Ustec rebutja frontalment la proposta d’avançar uns dies l’inici del proper curs perquè considera que els docents no tindran prou temps per preparar-lo. La Intersindical Educació també s’ha oposat a la modificació del calendari escolar. El sindicat creu que aquesta mesura no busca la millora educativa sinó que respon a “càlculs polítics”.

ÚLTIMES NOTÍCIES