IniciApp341 habitatges en règim de lloguer de Tordera són propietat de grans...

341 habitatges en règim de lloguer de Tordera són propietat de grans tenidors

El diari digital El Crític ha publicat dades de l’Incasol a les quals ha tingut accés relatives a la titularitat dels habitatges de Catalunya, i que entre altres coses revelen el volum d’habitatges que hi ha a totes les poblacions catalanes en mans de grans tenidors.

A Tordera  hi ha 341 habitatges en règim de lloguer que estan en poder de grans tenidors, és a dir, propietaris que tenen 10 o més habitatges. D’aquests, 280 són propietat d’empreses i només 55 són propietat de l’administració.

Aquestes dades mostren com, en el cas de Tordera, les empreses privades tenen la propietat del 82% del nombre total d’habitatges en règim de lloguer que estan en mans de grans tenidors.

A Catalunya hi ha 173.315 habitatges en règim de lloguer que estan en poder de grans tenidors. L’article del Crític explica d’altra banda que a partir d’aquestes dades s’infereix que a Catalunya l’habitatge propietat de grans tenidors està distribuït de forma bastant homogènia amb relació a la població; així, Barcelona és la ciutat de Catalunya on n’hi ha més, seguida de l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Sabadell i Badalona.