IniciAppÈxit de participació a la creació de l’arborètum municipal

Èxit de participació a la creació de l’arborètum municipal

Aquest dissabte al matí s’ha celebrat la jornada de voluntariat ambiental. Fins la 1 del migdia, desenes de persones i famílies han gaudir de la plantació d’arbres i plantes autòctones. A través de les àrees de Medi Ambient i Obres i Serveis, amb el suport de la Fundació Aemys. Amb la col·laboració de la ciutadania s’ha creat el primer arborètum municipal: un lloc on poder observar, identificar i familiaritzar-se amb les espècies arbòries més característiques del municipi.

La jornada va comptar amb la participació de 150 persones. Totes elles van poder plantar un arbre i rebre coneixements de cada arbre que plantaven.

Bàrbara Vergés fa un balanç de la participació a la jornada, la qual va exhaurir totes les places.

Balanc arboretrum 1

El projecte ha establert un passeig per tres unitats de vegetació: zones humides, bosc de ribera i bosc de mediterrani. El circuit a l’arborètum també compta, des d’avui, amb una mostra de plantes típiques i aromàtiques autòctones i unes taules de pícnic. Situat davant el Castell Medieval de Tordera, a la zona de Sant Jaume, és un nou espai verd on poder familiaritzar-se amb la natura.

Ho detalla la regidora Vergés.

balanc arboretrum 2

L’arborètum està pensat com un nou espai de divulgació dels valors del patrimoni natural, un instrument d’educació ambiental a més de projectar-se com a una activitat de lleure i turisme. A més, el nou espai verd de Tordera s’inclou al programa europeu de LifeTerra, de compromís amb la gestió sostenible del territori.