IniciAppTordera tornarà a ser una de les seus del Festival Zero

Tordera tornarà a ser una de les seus del Festival Zero

El patí del Manning de Barcelona va ser el punt de presentació de la cinquena edició del Festival Zero. Una vegada més, el Teatre Clavé de Tordera a través del Festival Zero, té la voluntat d’acostar una programació d’espectacles que té com a eixos bàsics i definitoris aquesta proximitat física i de contingut.

L’alcalde de Tordera i  diputat de cultura per la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia, va ser ponent de la presentació.  Garcia celebra poder gaudir d’aquesta proposta cultural a Tordera.

festival zero alcalde

De fet, el nom del festival recull els paràmetres bàsics que el defineixen: “zero” en relació amb l’eliminació de la distància entre intèrprets i públics, “zero” també com a símbol d’allò no convencional; “zero” perquè no busca un públic expert i entès sinó que – tot i que no l’exclou – persegueix un públic nou, no assidu a les propostes teatrals.

Sota aquests paràmetres, la cinquena edició del Festival Zero acull una programació d’espectacles de diferents gèneres i llenguatges que durant dos mesos giraran pels espais escènics de Teatres en Xarxa.

 La programació també ofereix un gran paper dinamitzador als pobles.  A Tordera, dins del marc del Festival Zero, també s’impulsarà:

  • Dues xerrades prèvies de Container i Puños de harina amb els joves dels instituts de Tordera (4t ESO, 1r BAT i 2n BAT)
  • 5 sessions de dansa i expressió dramàtica per la creació d’una performance inaugural del festival segons la temàtica del primer espectacle Puños de harina, amb un institut municipal, Centre Salut + Jove Creu Roja Tordera, Centre cívic de Pineda de Mar i alumnes de dansa del Centre de Formació Artística.
  • Zona postdata, un espai de reflexió i creació entre les funcions del dissabte 12 de març (Cossoc i Container) on a través d’eines digitals i elements més analògics es crea consciència de les temàtiques tractades als espectacles.

El director del Teatre Clavé, Josep Navarro, es mostra satisfet per arribar a la cinquena edició i incorporar nous municipis al projecte. A més, destaca que els joves responen a aquest consum cultural.

festival zero navarro

La cinquena edició del Festival Zero es durà a terme des del 18 de febrer fins al 20 de març de 2022 als equipaments teatrals que formen part de Teatres en Xarxa, entre ells, el Teatre Clavé de Tordera.  El Festival Zero està organitzat per Teatres en Xarxa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES