IniciAppDemà es fa una jornada de voluntariat ambiental per crear l’arborètum de...

Demà es fa una jornada de voluntariat ambiental per crear l’arborètum de Tordera

L’Ajuntament de Tordera, a través de les àrees de Medi Ambient i Obres i Serveis, amb el suport de la Fundació Emys, organitzarà dissabte, 12 de febrer, al matí, una jornada de voluntariat ambiental per crear l’arborètum del municipi de Tordera a la zona del parc urbà de Sant Jaume, al costat del castell medieval.

L’objectiu de la jornada és fer de la creació de l’arborètum un acte participatiu i de sensibilització i de respecte a l’entorn, de manera que totes les persones que vulguin, puguin participar en la plantada de les diferents espècies de plantes, arbustos i arbres que donaran cos al futur arborètum municipal. Ho explica la regidora de medi ambient, Nàdia Cantero.

Nadia amboretum 1

La jornada tindrà lloc d’11:00h a 13:00h i per participar és necessari inscriure’s prèviament mitjançant el formulari que trobareu a www.tordera.cat. Les places seran limitades. Tot i que l’àrea de jardineria i la Fundació Emys portaran materials i eines per poder plantar les espècies, es recomana que els participants portin els seus estris personals de jardineria, com ara guants i eines bàsiques.

Un arborètum és un jardí especialitzat, generalment concebut com un espai paisatgístic, un lloc de visita on els veïns i visitants podran observar, identificar i conèixer les espècies arbòries més característiques del municipi. El projecte establirà un passeig per tres unitats de vegetació: zones humides, bosc de ribera i bosc de mediterrani. El circuit a l’arborètum també comptarà amb una mostra de plantes típiques i aromàtiques autòctones i unes taules de pícnic. Nàdia Cantero és regidora de medi ambient.

Nadia amboretum 2

L’arborètum està pensat com un nou espai de divulgació dels valors del patrimoni natural, un instrument d’educació ambiental a més de projectar-se com a una activitat de lleure i turisme. A més, el nou espai verd de Tordera s’inclou al programa europeu de LifeTerra, de compromís amb la gestió sostenible del territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES