IniciAppEls bombers de Tordera, el GRAF, ADF i bombers de la...

Els bombers de Tordera, el GRAF, ADF i bombers de la Generalitat comencen avui les cremes controlades al parc forestal d’Àgora Parc

Tal com es va anunciar al mes de novembre passat, el parc forestal d’Àgora serà escenari demà divendres, si la finestra meteorològica ho permet, de les primeres proves de cremes controlades per part dels bombers de la Generalitat de Catalunya.

L’actual context de canvi climàtic fa que una vegada més des de Tordera es treballi per cercar actuacions resilients per donar resposta als riscos naturals del nostre territori. Per això, l’Ajuntament i el Parc de Bombers Voluntaris de Tordera, amb el suport del equip GRAF dels Bombers de la Generalitat, fan un pas més en la lluita contra incendis i duran a terme una crema controlada en aquesta zona local. L’objectiu d’aquesta intervenció és convertir-la en un banc de pràctiques per als serveis d’extinció d’incendis amb la voluntat de millorar la resposta quan un foc s’acosta a les urbanitzacions així com dotar d’eines als mitjans d’extinció per gestionar els incendis forestals cada vegada més recurrents i virulents al nostre territori. Actuacions com aquesta també servirà per a analitzar la viabilitat i gestió econòmica dels boscos post incendi. Eduard Caimel és el cap dels bombers voluntaris de Tordera.

foc controlat agora 1

Caimel apunta que l’actuació també està emmarcada en un estudi amb la universitat de Lleida per conèixer els efectes dels incendis en un bosc mediterrani i quina és l’adaptació de la vegetació amb el pas d’un incendi.

foc controlat agora 2

La crema controlada i en superfície limitada prevista per avui servirà de testeig mitjançant petites cremes controlades i monitorades per eliminar el combustible gruixut de la zona forestal. Hi participaran dotacions de bombers voluntaris de Tordera i Malgrat, una unitat de EPAF de Granollers, les ADF, així com la unitat GRAF de Barcelona amb la possibilitat que participin també els GRAF de Girona donada la situació limítrofa del municipi de Tordera. Durant les properes setmanes i sempre que la meteorologia ho permeti, es repetiran aquestes pràctiques. 

Amb l’objectiu d’informar els veïns més propers a la zona, l’Ajuntament i els bombers van convocar una sessió informativa al mes de novembre per explicar el procés i l’objectiu d’aquestes actuacions. 

ÚLTIMES NOTÍCIES