IniciApp68 positius en deu dies a les escoles de Tordera

68 positius en deu dies a les escoles de Tordera

Els centres educatius de Tordera comencen a respirar. En els últims 10 dies s’han detectat 68 positius a les aules, molt lluny dels 283 positius de fa tres setmanes.

On hi ha una major afectació ara mateix és a l’Institut Lluís Companys amb 21 positius detectats en els darrers 10 dies. La segueixen l’Ignasi Iglesias i l’escola Brianxa amb 16 i 13 positius respectivament.

Des d’ahir han desaparegut els testos d’antígens a les escoles. Ja no es faran les proves als contactes estrets dels positius d’una mateixa classe, que, de fet, eren voluntàries. Només es mantindran per al professorat i per a l’alumnat d’educació especial.

Moltes famílies continuen pendents de quan desapareixeran les quarantenes. El govern ja ha pres la decisió i encara ha de concretar la data, però en tot cas ja ha dit que no aniria més enllà de finals de febrer.

La millora de les dades en aquesta sisena onada és evident. Un dels indicadors que més han caigut és la velocitat de transmissió, que frega els nivells més baixos de tota la pandèmia i se situa al 0,55. Això vol dir que 100 persones que hagin donat positiu n’infecten 55 més.

A les escoles, la setmana passada es tancava amb 40.000 persones confinades, entre alumnes, professors i personal dels centres educatius, uns 20.000 menys que la setmana anterior.