IniciAppCampanya policial de control de l'ús de sistemes de seguretat al volant

Campanya policial de control de l’ús de sistemes de seguretat al volant

Fins aquest diumenge, Mossos d’Esquadra i Policies Locals controlaran l’ús dels sistemes de seguretat passiva al volant.

Amb la coordinació del Servei Català de Trànsit (SCT) es realitza aquesta campanya policial preventiva d’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil. Aquesta és la primera campanya d’enguany orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva.

En la darrera campanya orientada al control de l’ús dels dispositius de seguretat passiva (del 20 al 26 de setembre de 2021), els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals van imposar un total de 1.659 denúncies, unes 237 diàries. D’aquestes 1.659, el 86,2% correspon al cinturó de seguretat (1.430 sancions). La resta de sancions van ser pel casc (146) i pels sistemes de retenció infantil.

Des del SCT recorden que els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes.

No fer servir els sistemes de seguretat passiva o usar-los inadequadament implica una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet de conduir.

ÚLTIMES NOTÍCIES