IniciAppAvui arriba la donació de sang de la “Generació D” a Tordera

Avui arriba la donació de sang de la “Generació D” a Tordera

Aquest divendres 14 de gener arriba a Tordera la primera donació de sang de l’any 2022. Serà durant tot el dia al darrera de la Plaça de l’Església. Des del banc de Sang i de Teixits de Catalunya han començat una nova campanya per demanar l’ajuda de les persones. Una campanya activa fins al 15 de gener als principals hospitals catalans i a les més de 40 campanyes de donació organitzades arreu del territori.

Es tracta de la “Generació D” la qual no ve marcada per l’any de naixement sinó que cadascú escull si en vol formar part. Amb la D de donants de sang, aquesta generació és de persones compromeses, generoses i altruistes, com afirma la campanya.

1.502 persones han donat sang durant el primer cap de setmana de la Marató de Donants de Sang. Es tracta d’un 15% menys del previst, ja que moltes persones, tot i haver reservat cita, finalment no han pogut donar per estar confinats. Val a dir que prop de 200 persones s’han estrenat com a donants en aquestes dues jornades.

Persones reconegudes han format part d’aquesta campanya. És el cas de Long Li Xue.

donacio sang

Ara mateix més de 116 persones ja han demanat hora. L’horari és de 10:30h del matí a 20:30h de la tarda.

Per donar sang només cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les persones que han passat la Covid han d’esperar un mes per poder donar sang.

ÚLTIMES NOTÍCIES