IniciAppTordera es reivindica contra la violència vers les dones amb activitats informatives,...

Tordera es reivindica contra la violència vers les dones amb activitats informatives, culturals i juvenils

Tordera reivindicarà l’eliminació de la violència vers les dones amb diferents activitats durant tota la setmana. 

La biblioteca de Tordera, d’una banda, muntarà un Aparador Cultural a la biblioteca i organitzarà l’Hora del conte sobre la igualtat de gènere “Jo no tinc Siri!”, a càrrec de Suc de contes, avui a les 18:00h. El conte s’adreça a famílies amb infants a partir de 5 anys i les places són limitades, motiu pel qual es recomana reserva prèvia a través d’aquest enllaç.  

També el Casal de Joves organitza diferents iniciatives adreçades a la conscienciació i sensibilització. Durant tota la setmana obrirà un punt d’informació virtual adreçat al jovent d’entre 12 i 16 anys a través de l’enllaç: https://pijtordera.blogspot.com. També, com les edicions anteriors, organitzarà un taller gratuït  d’autodefensa femenina per a dones, a càrrec del Club Takwondo Mes Tordera. El curs tindrà lloc el dia 25 de novembre, de 17:00 a 18:30h i les places per participar-hi son limitades. La inscripció es podrà fer a casaldejoves@tordera.cat (les menors de 14 anys hauran d’anar acompanyades d’una persona adulta). Ho explica la tècnica del casal de joves, Carme Lòpez.

taller casal

També des del casal de Joves tindrà lloc durant tota la setmana un taller reflexiu envers la prevenció de la violència de gènere, del 22 al 25, de 17:00h a 18:00h al Casal de Joves. 

L’Associació de Dones Torderenques, per la seva banda, organitza també diverses activitats a l’entorn del Dia contra la violència de gènere. Des de fa anys, l’entitat torderenca programa activitats i iniciatives de tot tipus adreçades a les dones de Tordera i les realitzen als  espais municipals que s’han posat a disposició de l’entitat per poder-les dur a terme. Tota la programació de l’entitat es pot consultar des de les seves xarxes socials.

Des de la secretaria general de l’esport també s’impulsa la Campanya “25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones: Manifest de l’Esport”. Des de la regidoria d’esports i les entitats esportives del municipi també s’afegeixen amb el Manifest del món de l’Esport, promogut pel Consell Català de l’Esport, es fa una crida a professionals i entitats esportives per sumar-se a aquest compromís en què es reivindica i es manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violència i, especialment, aquelles que afecten les dones i els seus fills i filles.

El Ple de l’Ajuntament, convocat en sessió ordinària per el mateix dijous 25 de novembre, també s’adherirà al Dia Internacional contra la violència vers les Dones a través d’una declaració institucional.

ÚLTIMES NOTÍCIES