IniciAppTordera participa aquest cap de setmana al Gran Recapte del Banc d’Aliments

Tordera participa aquest cap de setmana al Gran Recapte del Banc d’Aliments

El 19 i 20 de novembre se celebra arreu de Catalunya el Gran Recapte a nivell presencial. Aquesta iniciativa solidària s’estendrà durant la setmana següent a la majoria de supermercats de Tordera. Seguint la dinàmica iniciada l’any passat, el Gran Recapte serà econòmic: per tant, les donacions seran monetàries.

A Tordera la gestió la portarà el Voluntariat de Tordera i el Centre de Distribució De Tots de Tordera, amb la col·laboració d’El Rusc. Els supermercats adherits al municipi són Bonpreu, Consum i Mercadona, espais on hi seran els voluntaris torderencs per recordar la iniciativa durant aquest proper cap de setmana. És per això que s’està fent una crida a la participació per a ser voluntaris. Es necessiten una vintena de persones, tal i com explica la presidenta del Voluntariat de Tordera, Domi Lorenzo.

gran recapte 1

L’horari de recaptació i participació serà dissabte i diumenge de 9 del matí a 21:00h del vespre. Les donacions serviran per abastir a les persones en situació de pobresa o que més ho necessitin durant els següents mesos. Una donació que retornarà en forma d’aliments i productes bàsics per viure per a les persones de Tordera, tal com explica Manel Salvador, coordinador del De Tots.

gran recapte 2

L’any passat en van recollir més de 7 milions d’euros que van permetre aconseguir més de 5 milions de quilograms d’aliments. Aquest 2021 la situació social encara és complicada. Respecte les dades d’abans de la pandèmia, la xifra d’usuaris del De Tots de Tordera ha incrementat gairebé un 60%. Són famílies i persones que s’han quedat sense feina i sense recursos, molts d’ells per culpa de la pandèmia.

Per inscriure’s com a voluntari cal accedir a la pàgina web granrecapte.com.

ÚLTIMES NOTÍCIES