IniciAppLes persones cuidadores participants en els Grups de Suport Emocional que es...

Les persones cuidadores participants en els Grups de Suport Emocional que es fan a Tordera han experimentat una reducció dels nivells d’ansietat i de depressió

En el marc del dia internacional de les Persones Cuidadores, la Diputació de Barcelona recorda que té en marxa en diverses localitats de la província, entre elles Tordera, els punts de trobada de cuidadors no professionals per compartir experiències i reduir el patiment emocional.

A Tordera el nou curs de suport emocionals es va iniciar a l’octubre hi participen entre 6 i 10 persones i allà intercanvien les experiències i les emocions vinculades a la tasca de la cura de familiars o persones properes. Sota la conducció d’un professional de la psicologia, les persones que hi participen generen vincles emocionals que ajuden a reduir la sobrecàrrega emocional i física.

Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, en termes generals, el 71% de les persones participants als grups ha experimentat una reducció del nivell d’ansietat, i un 56% una reducció del nivell de depressió. Uns desequilibris emocionals que la pandèmia ha agreujat. Així ho apunta el cap de la subsecció de projectes i programes d’autonomia personal i dependència de la Diputació de Barcelona, Gustau Barriga.

grups suport

La regidora de serveis socials a Tordera, Toñi Garcia explica que  amb l’ajuda d’un professional de la psicologia, les persones cuidadores  poden trobar estratègies per gestionar millor les seves necessitats i conflictes, així com les emocions i sentiments que sorgeixen durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament.

grup ajuda

És un grup obert, si hi ha alguna família interessada a participar, es pot posar en contacte amb Serveis Socials de Tordera o trucant al telf. 937642274.

ÚLTIMES NOTÍCIES