IniciAppEs farà una crema controlada al parc forestal d'Àgora Parc com a...

Es farà una crema controlada al parc forestal d’Àgora Parc com a mesura de prevenció d’incendis

El municipi de Tordera, ha esdevingut un referent en la prevenció d’incendis , promovent i executant les franges de protecció contra incendis forestals a les urbanitzacions des de l´any 2005.

L’actual context de canvi climàtic fa que una vegada més des de Tordera es treballi per cercar actuacions resilients per donar resposta als riscos naturals del nostre territori.

Es per aquest motiu que l’Ajuntament de Tordera i el Parc de Bombers Voluntaris del municipi, amb el suport del equip GRAF dels Bombers de la Generalitat, fan un pas més en la lluita contra incendis i duran a terme una crema controlada al Parc Forestal d’Àgora Parc entre els mesos de novembre i desembre, quan les condicions meteorològiques siguin adients per a aquest tipus de pràctiques controlades.  Eduard Caimel és el cap dels bombers voluntaris de Tordera.

foc controlat agora 1

Caimel apunta que l’actuació també està emmarcada en un estudi amb la universitat de Lleida per conèixer els efectes dels incendis en un bosc mediterrani i quina és l’adaptació de la vegetació amb el pas d’un incendi.

foc controlat agora 2

La finalitat d’aquesta actuació es convertir-la en un banc de pràctiques per millorar la resposta quan un incendi s’acosta a les urbanitzacions i dotar d’eines als mitjans d’extinció per gestionar els incendis forestals cada vegada més recurrents i virolents al nostre territori. Actuacions com aquesta també servirà per a analitzar la viabilitat i gestió econòmica dels boscos post incendi. Eduard Caimel parla que serà una actuació innovadora a tota la zona d’emergencies metropolitana nord, fet que celebren que es pugui dur a terme.

foc controlat agora 3

La previsió és realitzar la crema entre Novembre i Desembre i quan les condicions meteorològiques siguin optimes.

foc controlat agora 4

Amb l’objectiu d’informar els veïns més propers a la zona on tindrà lloc la crema controlada l’Ajuntament ha convocat una reunió informativa el dia 5 de novembre, a les 18:30h al local d’Àgora Parc.

ÚLTIMES NOTÍCIES