IniciAppLa Biblioteca de Tordera participa en el programa culturaMENT dirigit a persones...

La Biblioteca de Tordera participa en el programa culturaMENT dirigit a persones grans amb problemes de salut mental

La Diputació de Barcelona posa en marxa una quinzena cultural per a persones grans amb problemes de salut mental. Amb el programa culturaMENT, 12 municipis de la demarcació (entre ells Tordera) ofereixen, de l’1 al 15 de novembre, activitats relacionades amb la música, el teatre, la dansa, les biblioteques o el cinema.

Amb una inversió de 200 mil euros, es tracta d’una prova pilot que en el futur s’estendrà a tots els municipis que ho sol·licitin. Es destina a persones grans amb problemes de salut mental lleus o moderats. Segons la consultora d’accessibilitat Mònica Surís, l’objectiu es fer servir la cultura per connectar amb el malalt.

culturament 1

El projecte parteix de l’estudi «CulturaMENT Cultura, Gent Gran i Demència a la demarcació de Barcelona» que ha analitzat la situació de les activitats culturals en el món local, relacionades amb la salut mental de les persones grans. Aquest treball ha permès identificar els ajuntaments més actius per oferir-los participar en una primera etapa del projecte i dissenyar un seguit d’activitats que s’han concentrat en una fase pilot, de la qual extreure conclusions per al desenvolupament i millora en properes edicions. Unes activitats que, com ha explicat la psiquiatra i gestora cultural Teresa Pérez, també van dirigides als cuidadors.

culturament 2

Durant la seva intervenció el diputat de Cultura i alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha subratllat que «la pandèmia de la Covid19 ha reforçat i ha deixat palès com la cultura ha estat i és fonamental per a la salut mental de les persones, a través d’activitats culturals que poden ser senzilles, ens ajuden a recuperar-nos i a sentir-nos millor» I ha destacat «la importància i objectiu prioritari que aquest projecte arribi a tot el territori, tingui continuïtat i es pugui gaudir a tota la demarcació de Barcelona».

culturament 3

L’Ajuntament de Tordera hi participa a través de la biblioteca. Aquesta tarda a les 17:30h es farà una sessió de lectura en veu alta amb acompanyament de gossos ensinistrats a càrrec de Kanstak. Demà a les 16:00h taller de musicoteràpia a càrrec de l’associació Alquímia musical i divendres a les 16:00h narració amb acompanyament de guitarra a càrrec de Jordina Biosca i David Garcia. Totes les activitats són gratuïtes.

ÚLTIMES NOTÍCIES