IniciAppSant Daniel, Mas Mora, Jalpí, Terra Brava i Tordera Parc tindran les...

Sant Daniel, Mas Mora, Jalpí, Terra Brava i Tordera Parc tindran les seves zones pròpies de pressupostos participats

El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la modificació del reglament regulador del procés de pressupostos participats. Enguany ja està en marxa una nova edició dels pressupostos participats, una iniciativa on són els veïns i veïnes de cada zona de Tordera qui proposa i escull les accions de millora que caldrà fer pel seu  veïnat.

Aquest any el Consell Veïnat, òrgan rector del procediment, va aprovar una modificació del funcionament. Entre els canvis més destacats es troba el de les zones. Sant Daniel, Mas Mora i Jalpí, que era una sola zona, es divideixen en tres de diferents. També Terra Brava i Tordera Parc podran votar i escollir independentment entre sí. El Regidor de participació ciutadana, Rafa Delgado, explica que també es modifica la figura dels representants veïnals.

modificacio pressupostos psc

Des de la CUP es critica que la iniciativa dels pressupostos participats, amb un pressupost de 200.000€, no resol problemes de gran ambargadura i necessitats globals del municipi sinó que, la partició per zones només permet inversions massa reduïdes. Presenta el vot contrari el regidor cupaire Oriol Serra.

modificacio pressupostos cup

Serra també criticava que alguns regidors formessin part de les Assemblees veïnals.

En aquest sentit, des de +Tordera creuen que caldrà revisar l’estructura del Consell Veïnal. Així mateix, afegia que cal treballar per aconseguir la màxima participació possible. Tot i així el regidor Xavier Pla presentava el vot favorable posant en valor la iniciativa.

modificacio pressupostos +tordera

Per part de ciutadans, Miriam Rocabruna expressava el vot favorable del partit:

modificacio pressupostos cs

En Comú Podem no creu que eliminar la figura de representant de zona sigui encertat. El grup defensava que cal posar en valor la participació ciutadana empoderant els veïns. Així mateix també reflexiona sobre la participació d’alguns regidors a les assemblees veïnals i la poca promoció que s’hi fa. Tot i així, el regidor Salvador Giralt defensa que és una decisió del Consell Veïnal i que per això hi votaran a favor.

modificacio pressupostos ecp

Des d’ERC+Gent de Tordera+Jovent Republicà ha proposat un criteri de participació: quanta més participació en el procés de votació de les propostes, més punts tindrà de cares al repartiment pressupostari de l’any següent.  Això es presenta com a motivació pels ciutadans. Això, però, sense perdre el repartiment per criteri de zona i nombre de veïns. El regidor Jordi Romaguera explicava una segona proposta i responia també a la petició de la CUP.

modificacio pressupostos erc

Des del govern es recalca que “aquest és un procés pedagògic”. El regidor Rafa Delgado recalca que “cada any s’afegeixen modificacions a través de l’experiència” però fer que “el protagonista siguin els ciutadans perquè són els receptors de serveis però també els generadors de projectes”.

Aquestes propostes van ser aprovades unànimement pel Consell Veïnal i van rebre l’aprovació final del Ple de l’Ajuntament per 16 vots a favor i 1 en contra.

ÚLTIMES NOTÍCIES