IniciAppASPRONIS inicia servei de suport de neteja viària a Tordera

ASPRONIS inicia servei de suport de neteja viària a Tordera

Dues persones de la plantilla del Centre Especial de Treball de la Fundació ASPRONIS han començat a treballar en tasques de reforç de la neteja viària al centre de Tordera de manera manual.

El contracte té una durada de 9 mesos i ocupa dues persones amb discapacitat intel·lectual del Centre Especial de Treball (CET) de la Fundació durant dues jornades laborals a la setmana, els dilluns i els dijous, en horari de matí. La zona de treball comprèn la part central del poble: el Camí Ral i els carrers adjacents. Les tasques que realitza l’equip són de reforç de la neteja habitual: escombrat de la via pública de residus plàstics, papers, cartrons, etc., a excepció de residus orgànics. El director general de la Fundació Aspronis, Francesc Durà ha valorat molt positivament la col·laboració amb l’Ajuntament.

aspronis 1

Des de fa mesos, l’Ajuntament de Tordera ha mostrat el seu interès per treballar amb la Fundació i oferir oportunitats laborals al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. La necessitat de reforçar la neteja viària al centre de la vila va empènyer el consistori a aprovar una modificació de crèdit de 17.000€ en el Ple de principis de juliol per fer possible el contracte menor amb ASPRONIS. Francesc Durà confia que la col·laboració ocupacional amb Tordera es pugui ampliar.

aspronis 2

El CET de la Fundació ocupa un total de 180 persones en seccions diverses: manipulats industrials, envasats, jardineria, senyalització viària i neteja, entre d’altres. La plantilla del CET està formada per persones amb discapacitat intel·lectual (70%), monitoratge de suport per als equips, personal tècnic i administratiu.

Al 2020, ASPRONIS va atendre a Tordera un total de 161 persones. A la seva àrea d’actuació, les comarques de la Selva i els municipis del nord del Maresme, la Fundació atén més de 550 persones adultes cada any, a més a més de 1250 infants en atenció precoç, i compta amb una plantilla de 350 persones, un terç de la qual té discapacitat intel·lectual. ASPRONIS ofereix serveis i suports (assistencials, laborals, formatius, etc.) a col·lectius en situació de vulnerabilitat: majoritàriament, persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i la primera infància, i més recentment també a d’altres col·lectius en risc d’exclusió social (persones en situació de pobresa, d’atur de llarga durada, etc.).

ÚLTIMES NOTÍCIES