La regidoria d’Obres i Serveis, conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient, ha aplicat una sèrie de productes fitosanitaris i biològics per lluitar contra les plagues del municipi. Per tal de cuidar els parcs i jardins del municipi i fer-ho de la manera més sostenible possible amb l’entorn, la Brigada Municipal ha instal·lat capses d’espècies d’insectes depredadors dels paràsits que afectes a arbres i plantes. La regidora d’obres i serveis, Bàrbara Vergés.
Aquest tractament, anomenat “Anthocoris nemoralis”, ja s’està aplicant als arbres del parc Prudenci Bertrana i del parc de la Sardana, i serveix per lluitar contra l’insecte tigre del plàtan (Cortyucha ciliata) que afecta directament aquesta espècie d’arbrat. Aquesta estratègia també serveix com a pedagogia a les escoles. Ho explica la regidora Vergés.
Tordera forma part des del 2014 de la campanya “Som el què sembrem” , pel qual es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l’ús de productes biològics. Aquestes accions també se sumen a d’altres, d’acord amb el projecte de Viles Florides. Ho detalla Bàrbara Vergés.
En aquest sentit, durant els últims anys, d’acord amb els agents socials del municipi, s’han impulsat accions com les instal·lacions de caixes niu d’espècies insectívores i hotels d’insectes, l’ús de productes fitosanitaris als espais i jardins públics o la plantació d’espècies de flors i plantes autòctones i sostenibles amb l’entorn.