IniciAppAprovada la modificació de condicions financeres pel préstec de l’Ajuntament

Aprovada la modificació de condicions financeres pel préstec de l’Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Tordera aprova la modificació de determinades condicions financeres de préstecs formalitzats amb el Fons de Finançament a les Entitats Locals i l’Adopció de les mesures necessàries per donar compliment al Pla d’Ajust.

Les arques del consistori tenen un deute de 7 milions d’euros. Per retornar-lo correctament, doncs, es durà a terme una modificació. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament s’ha reunit amb el Ministeri d’Hisenda amb qui s’ha acordat unes noves propostes de refinançament allargant el període de pagament dels préstecs que té Tordera. El termini s’allargarà 9 anys: a dia d’avui en quedaven dos i, a aquests, se li sumen 7 anys més.

La regidora d’Hisenda, Jennifer Jansa, explica el context econòmic pel qual es fa aquesta modificació.

modificacio deute psc

Tots els partits hi van votar favorablement excepte en Comú Podem Tordera, que es va abstenir. Presenten el vot favorable Oriol Serra de la CUP, Xavier Pla de +Tordera i Miriam Rocabruna de Ciutadans.

oposicio deute

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt, valora positivament aquesta proposta, que assegura que “traurà pressió a la càrrega” dels pressupostos futurs. Tot i així critica que s’hagi arribat a aquesta situació. Per això el partit votava en abstenció.

modificacio deute ecp

Finalment, des d’ERC+Gent de Tordera+Jovent Republicà també hi votaven favorablement. La regidora Marta Paset preguntava al govern si hi hauria mesures per donar compliment al Pla d’Ajust. Tot i això, valoraven positivament l’allargament aconseguit.

modificacio deute erc

Finalment, des del govern l’Alcalde de Tordera de Junts per Tordera, Joan Carles Garcia, defensava que en moments de crisi s’ha de posar diner a l’abast de la ciutadania.

modificacio deute junts

Aquestes propostes portades a ple van quedar aprovades per 16 vots a favor i 1 una abstenció. La sessió ordinària del mes de juliol se celebrarà el proper 29 de juliol.

ÚLTIMES NOTÍCIES