IniciAppTest d’antígens obligatori per accedir a les residències a partir d’avui

Test d’antígens obligatori per accedir a les residències a partir d’avui

El Departament de Salut vol blindar en seguretat sanitària a les residències de gent gran. Des d’aquest dimarts 20 de juliol la Generalitat ha endurit els protocols per a poder accedir a les residències de gent gran. 

Des d’avui caldrà que tots els visitants passin un test d’antígens (TAR) de forma obligatòria. A més, el nombre de visitants simultanis baixa de tres a dos. Tots ells caldrà que segueixin les normes de protecció durant la visita a més de l’ús obligatori de la mascareta.

Així mateix, Salut demana que preferentment les visites siguin de persones ja vacunades i amb el procediment complert. La mateixa normativa queda aplicada també a les persones que hagin de recollir un familiar per fer una sortida.

Per altra banda, el control seguirà als professionals que treballin ales residències. Els treballadors de les residències que no estan vacunades s’hauran de fer tres proves PCR setmanals en comptes d’una. Els qui estiguin vacunats hauran de passar una PCR a la setmana. Aquestes són les noves mesures que aplica, des d’avui, el Departament de Salut per fer front al contagi del virus.

ÚLTIMES NOTÍCIES