IniciAppTordera i Pineda presentaran un projecte al fons Next Generation de regeneració...

Tordera i Pineda presentaran un projecte al fons Next Generation de regeneració de l’aqüífer del riu

Els ajuntaments de Tordera i Pineda han obert converses per col·laborar conjuntament en un projecte de regeneració de l’aqüífer de la Tordera. Aquesta unió té l’objectiu de poder accedir al finançament europeu a través dels fons Next Generation 2021/2027. Són projectes relacionats amb la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus.

Segons explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia es vol recuperar la funcionalitat del Projecte Life. Captarà l’aigua per al consum de pous situats aigües amunt del nucli urbà. Un cop utilitzada, aquesta aigua és retornada al riu, però, prèviament, s’ha de sanejar. Això es fa a la depuradora i en un tractament terciari. Ja més neta, l’aigua serà bombejada riu amunt fins a l’illa del riu, on s’infiltrarà cap a l’aqüífer a través de les zones humides que faran incrementar la biodiversitat de l’illa. Joan Carles Garcia diu que l’objectiu és tancar el cercle de l’aigua no només en l’àmbit local sinó també comarcal.

alcalde next generation

Els fons europeus del pla Next Generation EU, estan destinats a projectes empresarials amb un alt potencial transformador. La Unió Europea ha creat aquests fons amb l’objectiu de reparar els danys econòmics i socials provocats per la Covid-19. Els projectes finançables són aquells que ajudin a la dinamització de l’economia i a la recuperació i transformació del teixit productiu.