IniciAppEls Naturalistes del Montnegre i la Tordera conviden a participar de la...

Els Naturalistes del Montnegre i la Tordera conviden a participar de la setmana de la Natura

La setmana de la natura és una iniciativa de la Xarxa de Conservació de la Natura en el conjunt de Catalunya. Centenars d’activitats tindran lloc, del 24 de maig al 5 de juny, a tot el territori català, amb l’objectiu d’acostar la natura a tots els que hi tinguin interès.

A l’Alt Maresme, els Naturalistes del Montnegre i la Tordera s’adhereixen a aquesta iniciativa i proposen un seguit d’activitats diverses, per iniciativa pròpia o en col·laboració amb altres organismes.

Així, les activitats que proposen els naturalistes comencen divendres 28 de maig a les 19:00h, amb el guiatge de la visita al mirador de la Tordera. Aquesta és una activitat organitzada per l’Ajuntament de Malgrat de Mar, on s’esperen observar els ocells que reposen a la llacuna de la desembocadura del riu.

Dissabte 29 de maig, el biòleg i doctor en ciències ambientals Miquel Jover, guiarà una sortida als boscos culminants del Montnegre, a la descoberta dels caràcters singulars d’aquests espais. El punt de sortida de la caminada serà a la urbanització de la Font del Montnegre, a Sant Iscle de Vallalta, a les 9:30h.

Diumenge 30 de maig, els ornitòlegs de NatMonT tornen a participar a la visita a la desembocadura de la Tordera, organitzada per l’Ajuntament de Malgrat de Mar. En aquesta ocasió estan previstos dos torns per a facilitar l’assistència del major nombre de persones possible. Seran a les 9:00h i a les 10:00h del matí.

Dijous 3 de juny a les 19:00h, la biòloga arenyenca Carme Buxalleu, oferirà una xerrada a la Biblioteca Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar, titulada Les nostres platges: deserts o espais de vida? S’hi tractarà de la necessitat i la possibilitat de mantenir la vida pròpia de les nostres platges, al mateix temps que continuen oferint la funció més lúdica.

I finalment, dissabte 5 de juny, sessió doble. A les 10:00h del matí a Valldemaria (Tordera), els doctors i ecòlegs Jordi Pagès i David Alonso, guiaran una sortida per a conèixer les papallones d’aquest espai. Són els responsables del seguiment d’aquest itinerari inclòs en el projecte de seguiment de papallones que es realitzar al conjunt del país (Catalan Butterfly Monitoring Scheme).

I a les 18:30h a Palafolls, trobada al Gorg de Xon Puig, un espai periurbà i proper al riu Tordera, on els naturalistes i l’Ajuntament de Palafolls tenen previst d’encetar un projecte per a la recuperació dels valors naturals de l’espai. La biòloga Laura Arjona i el geògraf  Jordi Torallas seran els encarregats d’explicar els valors naturals presents, el potencial de recuperació i el projecte més concretament.

ÚLTIMES NOTÍCIES