IniciAppAugmenta un 9% el nombre de torderencs residents a l’estranger

Augmenta un 9% el nombre de torderencs residents a l’estranger

En el darrer any, ha augmentat en un 9% el nombre de torderencs que tenen el seu lloc habitual de residència a l’estranger. Aquesta tendència també es dóna en el conjunt del Maresme i Catalunya. Segons l’informe del Padró d’habitants residents a l’estranger elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el Maresme és la quarta comarca de Catalunya amb més població resident a l’estranger, darrere del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

El Padró d’habitants residents a l’estranger és el registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l’estranger, tenen la nacionalitat espanyola, sigui o no aquesta la seva única nacionalitat, i l’últim municipi al qual estan inscrits és qualsevol dels que hi ha a Catalunya.

Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme mostren que en el darrer any hi ha hagut un repunt de maresmenques i maresmencs que estableixen el seu lloc de residència a l’estranger. El còmput, el darrer any, ha augmentat en 582 persones, xifrant-se en 12.163 el nombre de persones del Maresme que habitualment viuen a l’estranger.

Majoritàriament ho fan en països de la Unió Europea, sent França -un any més- el país que ocupa la primera posició. En concret, el país veí acull el 12,60% de la població de la comarca que té el seu lloc de residència a l’estranger. Segueix Argentina (9,69%), Alemanya (9,56%) i Regne Unit (9,01%).

L’anàlisi local situa Tordera amb 233 veïns i veïnes residint a l’estranger. 117 homes i 116 dones. Aquestes dades signifiquen un augment de casi un 9% respecte l’any passat.