IniciAppL’administració exigeix una disponibilitat de 876 hores l’any als bombers voluntaris

L’administració exigeix una disponibilitat de 876 hores l’any als bombers voluntaris

L’Associació de Bombers Voluntaris porta davant dels jutjats el nous requisits que els imposa l’administració. Uns canvis que els exigeix una disponibilitat de 876 hores l’any, i si no es compleixen són expulsats.

De fet la Generalitat ja ha tramitat unes 300 revocacions, i des de l’Associació creuen que després que els afectats presentin al·legacions, com a mínim la meitat, és a dir, uns 150 bombers voluntaris seran expulsats.

Edu Caimel, cap de bombers voluntaris a Tordera, valora quina és la situació actual davant aquests nous requisits i com està afectant el cos de Tordera.

Edu Caimel 876 A

Ara a més, amb l’obligació de complir amb aquesta disponibilitat d’hores que l’administració controla a través d’una app, asseguren que es fa impossible compaginar i conciliar vida laboral i familiar, amb aquesta tasca, que recorden és voluntària.

Caimel, que es posiciona a favor de la denúncia, ens mostra quina és l’actual situació d’aquesta queixa dels bombers.

Edu Caimel 876 B

El Departament d’Interior assegura en un document que gran part dels parcs no tenen tres bombers disponibles per respondre a una crida d’emergència. Segons el departament, l’objectiu a mitjà termini és que tots els parcs de bombers voluntaris siguin operatius i activables. 

El departament ja ha fet una convocatòria de 200 places per cobrir les baixes i espera arribar a una plantilla de 25 efectius en cada parc. 

ÚLTIMES NOTÍCIES