IniciAppEl Club d’Escacs de Tordera reinventa el seu funcionament i busca una...

El Club d’Escacs de Tordera reinventa el seu funcionament i busca una renovació de jugadors

El Club d’Escacs de Tordera ha patit un gir de 180 graus en el funcionament de les competicions regulars d’escacs com a conseqüència de la crisi sanitària per la COVID-19: s’ha produït una reinvenció dràstica pel fet de passar a fer les partides a través d’un ordinador i en línia, un plantejament molt llunyà del tradicional desplegament d’aquests tipus d’esdeveniments. 

La part positiva d’aquest fet, és que s’ha generat una activitat escaquística com mai s’havia vist, doncs han augmentat les facilitats per formar part d’aquest món; no obstant, la part negativa es veu reflectida en l’enyorança de la presencialitat, doncs es perd una petita part de l’essència d’aquest joc en viu i en directe. 

Malgrat l’afectació pel coronavirus, el món dels escacs ha gaudit d’alts pics de popularització com a conseqüència de l’èxit de la sèrie de Netflix, Gambito de Dama, situació que el Club d’Escacs Tordera ha aprofitat de forma molt eficient per plantejar iniciatives dirigides als més joves en la iniciació en el món dels escacs. El president de l’entitat, Rafel Angelats, explicava en detall el desenvolupament d’aquesta proposta. 

Tall de veu Rafel Angelats 1

Així doncs, el president de l’entitat explicava que el seu desig primordial a dia d’avui és rebre a les seves files gent jove que entri al Club d’Escacs de Tordera per substituir els més veterans, és a dir, que es produís un relleu adequat per poder perllongar la vida de la pràctica dels escacs que, tal com consideren els jugadors, ha aportat molt i consegüentment, mereix ser correspost de manera proporcional.

ÚLTIMES NOTÍCIES