IniciAppTordera celebrarà Sant Jordi amb activitats culturals, literàries i musicals, de manera...

Tordera celebrarà Sant Jordi amb activitats culturals, literàries i musicals, de manera presencial i telemàtica

Tordera celebrarà, per segon any consecutiu, una Diada de Sant Jordi adaptada a les mesures decretades pel PROCICAT, i tenint en compte la situació pandèmica que viu el municipi l’Ajuntament, d’acord amb La Peixera, el Casal de Joves, el Garbell, la Biblioteca, el Teatre Clavé i Ràdio Tordera han organitzat una sèrie de propostes culturals i literàries presencials i telemàtiques a l’entorn de la Diada. Escoltem la portaveu de la peixera, Marta Dalmau.

Sant Jordi

Les activitats presencials tindran lloc a la plaça de l’Església. Al matí, de les 10:00h fins a les 13:00h, la Peixera ha organitzat un punt de venda i signatura de llibres amb els seus autors: “100 mandangas”, de Jaumet Navarro, “Entrañas” d’Hector Joan, i “Un estornino llamado Saoirse” de Noemí Boixader. A la tarda, la la regidoria de Cultura realitzarà l’acte de lliurament dels premis literaris Sant Jordi en totes les seves categories (infantil, juvenil i adults). Durant l’acte, que tindrà lloc a les 18:00h, també es presentarà la nova edició dels Esguards, la publicació que recull els treballs guanyadors de l’edició 2020 dels premis Sant Jordi. L’acte finalitzarà amb un concert de gralles a la plaça “Ball de gralles”, amb el grup La canya d’or, una actuació inclosa als actes del 7e aniversari del bateig dels Maduixots, la colla de castellers de l’Alt Maresme. El concert, com el lliurament de premis, serà per gaudir-lo sentat i hi haurà control d’aforament. 

El Casal de Joves per la seva banda, també organitzarà un taller de manualitat de Sant Jordi al Casal. Per participar-hi caldrà enviar un missatge privat a través del perfil de l’Instagram del Casal (@casaldejovestordera)

Per altra banda, en l’àmbit telemàtic, l’entitat de La Peixera ha preparat una programació especial en motiu de la Diada. A través del canal de Youtube de la Peixera (@festival.peixera) es podran seguir diverses propostes culturals, musicals, literàries i tallers. Els dies 23 i 24 es podrà veure l’hora del conte “La princesa i el drac”, a càrrec de la companyia Aula Teatre, adreçat a les escoles i organitzat per la Biblioteca de Tordera. Per ales 12:00h, el Garbell prepara la lectura d’un conte i a les 17:00h tindrà lloc l’actuació de dansa “Esquerdes”, a càrrec de l Centre de Formació Artística del Clavé. A les 17:15h  es farà en directe per youtube l’espectacle “Presentacions impresentables”, amb Hector Joan i Jaumet Navarro, mentre que a les 21:00h es tancarà la Diada de Sant Jordi amb un concert en línia de Carles Duart. 

També La Peixera promou un concurs de microrelats. Els treballs es podran presentar a través a de les xarxes socials amb l’etiqueta #relatLaPeixera 

Ràdio Tordera també prepara una programació especial durant la jornada amb magazines dedicats a la Diada, retransmissions de vídeo a través del seu canal de Youtube (@radiotordera), recomanacions literàries amb la Biblioteca de Tordera i lectura del manifest de Sant Jordi a càrrec de la Doctora Lluïsa Latorre. 

ÚLTIMES NOTÍCIES