IniciApp38 persones ateses de Tordera pel Servei de primera acollida

38 persones ateses de Tordera pel Servei de primera acollida

El Servei d’Acollida del Consell Comarcal va atendre l’any passat 794 persones nouvingudes i va realitzar 1.325 intervencions d’informació, orientació i derivació als recursos adients. L’any passat el servei d’acollida va realitzar 794 atencions individuals, 38 d’elles a Tordera. Els professionals del servei, a partir d’una entrevista, detecten les necessitats de la persona, l’orienten, l’assessoren i la deriven al servei o recurs que necessita.

Les persones que van utilitzar el servei el 2020 es troben, majoritàriament, en la franja d’edat dels 26 i 40 anys (el 54% del total) i són de 47 nacionalitats diferents, sent les més destacades la marroquina (24%), l’hondurenya (12%) i la colombiana i la senegalesa (ambdues un 7%).

En total es van ver 1.325 intervencions relacionades en un 53% als informes d’estrangeria (adequació de l’habitatge per al reagrupament familiar, grau d’integració d’una persona immigrada per accedir a l’arrelament social, renovació de la residència temporal…). També s’han fet intervencions -entre d’altres- en protecció internacional, nacionalitat espanyola, règim comunitari i empadronament.

ÚLTIMES NOTÍCIES