IniciAppAugmenten un 7% les sol·licituds de les beques de menjador escolar a...

Augmenten un 7% les sol·licituds de les beques de menjador escolar a Tordera

El 31 de desembre va finalitzar el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts de menjador escolar per al curs 2020-2021. La xifra de peticions s’eleva a 10.274, superant en 748 les del curs anterior. El Consell Comarcal ja ha atorgat més de 6 milions d’euros en ajudes a les famílies i es calcula que s’arribarà als 6,5MEUR en el moment que s’acabin de resoldre totes les peticions.

En termes percentuals, les sol·licituds d’ajuts de menjador escolar han tingut aquest curs un increment del 7,9%, mentre que els recursos destinats a ajudar les famílies a fer front a la despesa ha crescut un 60,4%. Aquest augment s’explica pel canvi de criteris establerts pel Departament. Fins ara, els ajuts ascendien al 50% dels dies lectius. És a dir, l’alumnat que tenia beca de menjador escolar rebien una quantitat econòmica que cobria el cost de 88 dies de menjador. Aquest curs, els ajuts s’incrementen fins al 70%, que suposa la gratuïtat del menjador escolar fins a 123 àpats. Així ho explica, en declaracions a Ona Maresme, el conseller de serveis a les persones, Marc Bosch.

beques menjador 1

Bosch apunta que a Tordera les sol·licituds han augmentat un 7%. Una situació que es reflexa a diversos municipis de la comarca atès la difícil situació econòmica de moltes famílies.

beques menjador 2

El curs passat es van atorgar ajuts per valor de 4.052.530,88 euros i, quan falten per resoldre 497 sol·licituds, ja s’han destinat 6.073.487,22€ a beques de menjador escolar. La previsió és arribar en les properes setmanes a la vora dels 6,5 milions.

ÚLTIMES NOTÍCIES